De creatieve concepten van,

Tanja van Harten.

 

Gelokaliseerd in de uiterwaarden van het mooie Fortmond in Olst. Omgeven door de natuur en in vrijheid geef ik met klei en glas vorm aan thema’s die het dagelijkse leven beïnvloeden. Emoties, belevingen, frustraties en lol worden geuit in vaak vrolijk en toegankelijke kunstwerken.

 

Ik ben visueel ingesteld en in mijn carrière altijd aan het werk geweest als vormgever. Mijn loopbaan ben ik begonnen als grafisch ontwerper. Mijn liefde voor licht heeft echter gemaakt dat ik vele jaren werkzaam ben geweest als lichtadviseur. In dit vak maakte design dagelijks onderdeel uit van mijn leven. Ik heb les gehad aan de vrije academie voor beeldende kunsten in Nunspeet en het Ika in Mechelen. 

 

Hoewel je er niets van terug vindt in mijn werk laat ik me vaak inspireren door bestaande materialen. Ik zie schoonheid en mogelijkheden in afgedankte spullen. Het geeft me een manier om te creëren met respect voor onze grondstoffen en tevens de mogelijkheid wat weerstand te bieden aan deze wegwerp maatschappij. 

 

Naast het maken van kunst geef ik workshops in glas en klei en ontwerp ik gelimiteerde lichtobjecten.  

 

Een vraag,

Over mijn werk, de producten in de shop of over de mogelijkheden van een glas of keramiek workshop?